Újonc

Időpont:

2024. július 27. szombat

Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony

Távok: 
100 m úszás, 2 km kerékpár, 0.5 km futás.
Rajt időpont:
  • Fiúk: 9:25, 
  • Lányok: 9:30

 

Rajt helyszíne:

Fadd-Dombori, a céltorony előtti partszakasz, a vízből kijöveteli helytől nyugati irányban 100 méterre.

Bemelegítésre a nagy strandon- a rajthelytől nyugati irányban- lesz lehetőség, azonban a rajt előtt 15 perccel jelentkezni kell a parton az erre kijelölt területen. Ott részletesen ismertetik a versenypályát!

Úszás

Az úszó pálya beton part szakasz mentén egy egyenesben  kerül kijelölésre . 

A rajthoz a résztvevőknek két bója által kijelölt képzeletbeli rajtvonal mögött mély vízben kell felsorakozzanak, és duda rajtjelzést követően, mély vízben átúszni a depó előtt elhelyezett vasrámpához, ahová 2 nagy bója és úszókötél folyosó vezet.

Az úszás a parttal párhuzamosan, közvetlen a mellette zajlik.

A rámpa eleje – zászló jelzi – 50 cm re van a víz alatt, javasolt előzetesen a kijövetelt gyakorolni, mert a rámpa csúszik! 

Kerékpár: 

Jó minőségű, sík, aszfalt úton, egy fordulóval zajlik.

A depóból kijőve és oda visszatérve keskeny, rossz minőségű és enyhén emelkedős, illetve lejtős az út, itt fokozott figyelem szükséges.

Futás: 

Sík járdán, illetve füves és aszfalt felületű oda-vissza úton egy körben, az üdülő terület utcáin zajlik.

Nevezés:

Előnevezés:

Július 22-ig a triatlon.hu oldalon, a sportorigo.com.

Nevezési díj:

Július 22-ig: 2. 500 Ft, helyszíni nevezés nincs.

A versenyiroda 26-án 15:30-19:30, 27-én 17:30 -ig van nyitva.

Depózás:

Az újoncok 8:20-9:00 között tudják elhelyezni a kerékpárjaikat a központi tárolóban a rajtszámuknak megfelelően kijelölt helyen, elvinni 12:30-13:30-ig lehet.

Díjazás, eredményhirdetés:

A délelőtti futamok eredményhirdetése 13:30-tól lesz a kajak-kenu versenytorony mellett kijelölt területen. Minden korosztályban az első három helyezett fiút, és lányt jutalmazzuk éremmel, az I-VI helyezettet oklevéllel. Az eredmények láthatóak lesznek a helyszínen a hirdető táblán, illetve a versenyről készült fotókkal együtt honlapunkon és facebook oldalunkon. 

Hivatalos tudnivalók:

A regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők és a Magyar Triatlon Szövetség szabályait, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségükre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

A kerékpáron a megfelelő védőfelszerelést viselni kell, az áttétel szabályt be kell tartani. A futás előtt a depóban a bukósisakot le kell tenni. Amennyiben a gyermek még nem úszik biztosan, de szívesen versenyezne, „Próbáld ki a triatlont!” futamban tud indulni, szülővel, testvérrel, baráttal együtt, ahol lehet deszkát, úszógumit etc. használni.

Időmérés:

EvoChip időmérés lesz, aki nem rendelkezik saját sárga chippel, 1000 Ft bérleti díj ellenében tud bérelni a versenyirodán, melyet a bal bokára kell az egész verseny folyamán helyezni.

Információk:

czenczpeter@gmail.com

A helyszínen, a versenyiroda sátrában, az INFORMÁCIÓ kiírás alatt.

WC: A céltorony déli oldalán, onnan 60m-re, fürdést a 100 méterre található szabad strandon tudunk biztosítani.

 
MTSZ versenykiírás letölthető

XL.

Fadd-Dombori
Triatlon Fesztivál

UTÁNPÓTLÁS  TRIATLON RANGLISTA VERSENY.

Időpont: 2024 július 27, szombat
Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony

Kiemelt támogató