Újunc 2

Időpont:

2023 Július 29. szombat

Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony

 

Távok: 
200 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás 
Rajt időpont:
  • Fiúk: 10:00, 
  • Lányok: 10:05

 

Rajt helyszíne:

Fadd-Dombori, a céltorony előtti partszakasz, a vízből kijöveteli helytől nyugati irányban 200 méterre.

Bemelegítésre a nagy strandon- a rajthelytől nyugati irányban- lesz lehetőség, azonban a rajt előtt 15 perccel jelentkezni kell a parton az erre kijelölt területen. Ott részletesen ismertetik a versenypályát!

Úszás

Az úszópálya beton partszakasz mentén egy egyenesben kerül kijelölésre. 

A rajthoz a versenyzőknek két bója által kijelölt képzeletbeli rajtvonal mögött kell felsorakozzanak, és duda rajtjelzést követően, mély vízben átúsznak a depó előtt elhelyezett vasrámpához, ahová 2 nagy bója és úszókötél folyosó vezet. A rámpa eleje- zászló jelzi- mindegy 50 cm re van a víz alatt, javasolt előzetesen a kijövetelt gyakorolni, mert csúszik!

Kerékpár: 

Jó minőségű, sík, aszfalt úton, egy fordulóval zajlik.

A depóból kijőve és oda visszatérve keskeny, rossz minőségű és enyhén emelkedős, illetve lejtős az út, itt fokozott figyelem szükséges.

Futás: 

Sík járdán, illetve füves és aszfalt felületű oda-vissza úton egy körben, az üdülő terület utcáin zajlik.

Nevezés:

Előnevezés:

Július 24-ig a sportorigo.com oldalon, helyszíni nevezés nem lesz.

Nevezési díj:

Július 24-ig: 2. 000 Ft, helyszíni nevezés nincs.

A versenyiroda 28-án 17:30-19:30, 29-én 7:00 -tól van nyitva.

Depózás:

Az újoncok 08:20-09:00 között tudják elhelyezni a kerékpárjaikat a központi tárolóban a rajtszámuknak megfelelően kijelölt helyen, elvinni 12:30-13:30-ig lehet.

Díjazás, eredményhirdetés:

A délelőtti futamok eredményhirdetése 13:30-tól lesz a kajak-kenu versenytorony mellett kijelölt területen. Minden korosztályban az első három helyezett fiút, és lányt jutalmazzuk éremmel, az I-VI helyezettet oklevéllel. Az eredmények láthatóak lesznek a helyszínen a hirdető táblán, illetve a versenyről készült fotókkal együtt honlapunkon és facebook oldalunkon. 

Hivatalos tudnivalók:

A regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők és a Magyar Triatlon Szövetség szabályait, és betartja a benne foglaltakat. Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségükre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

A kerékpáron a megfelelő védőfelszerelést viselni kell, az áttétel szabályt be kell tartani. A futás előtt a depóban a bukósisakot le kell tenni. Amennyiben a gyermek még nem úszik biztosan, de szívesen versenyezne, „Próbáld ki a triatlont!” futamban tud indulni, szülővel, testvérrel, baráttal együtt, ahol lehet deszkát, úszógumit etc. használni.

Időmérés:

EvoChip időmérés lesz, aki nem rendelkezik saját sárga chippel, 1000 Ft bérleti díj ellenében tud bérelni a versenyirodán, melyet a bal bokára kell az egész verseny folyamán helyezni.

Információk:

czenczpeter@gmail.com

A helyszínen, a versenyiroda sátrában, az INFORMÁCIÓ kiírás alatt.

WC: A céltorony déli oldalán, onnan 60m-re, fürdést a 100 méterre található szabad strandon tudunk biztosítani.

MTSZ versenykiírás letölthető

XXXIX.

Fadd-Dombori
Triatlon Fesztivál

UTÁNPÓTLÁS  TRIATLON RANGLISTA VERSENY.

Időpont: 2023 Július 29, szombat
Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony