Próbáld Ki A Triatlont

Időpont:

2023 Július 29. szombat

Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony

Bemelegítés a nagy strandon – a rajthelytől nyugati irányban – lesz lehetőség, azonban a rajt előtt 15 perccel jelentkezni kell a parton a céltorony előtt. Ott részletesen ismertetésre kerül a versenypálya!

Távok: 
100 m úszás, 2 km kerékpár, 0.5 km futás.
Rajt időpont:
  • 08.55 óra
 
Rajt helyszíne:

Fadd-Dombori  a céltorony előtti part szakasz, a vízből kijöveteli helytől nyugati irányba 100 méterre.

Bemelegítésre a nagy strandon- a rajt helytől nyugati irányban-  lesz lehetőség, azonban a rajt előtt 15 perccel jelentkezni kell a parton az erre kijelölt területen. Ott részletesen ismertetik  a verseny pályát!

 
Technikai tájékoztató:

a rajt előtt 10 perccel az úszás rajtjánál kijelölt helyen.

Úszás

Az úszó pálya beton part szakasz mentén egy egyenesben  kerül kijelölésre . 

A rajthoz a résztvevőknek két bója által kijelölt képzeletbeli rajtvonal mögött mély vízben kell felsorakozzanak, és duda rajtjelzést követően, mély vízben átúszni a depó előtt elhelyezett vasrámpához, ahová 2 nagy bója és úszókötél folyosó vezet.

Az úszás a parttal párhuzamosan, közvetlen a mellette zajlik.

A rámpa eleje – zászló jelzi – 50 cm re van a víz alatt, javasolt előzetesen a kijövetelt gyakorolni, mert a rámpa csúszik! 

Lehetőség van segédeszköz használatára pl: karúszó, illetve egymás segítésére, együtt úszásra.

Kerékpár: 

Jó minőségű, sík, aszfalt úton, egy fordulóval zajlik.

Azonban a depóból kijőve és oda visszatérve keskeny, rossz minőségű és enyhén emelkedős, illetve lejtős az út, itt fokozott figyelem szükséges.

Futás: 

sík járdán, illetve füves és aszfalt felületű oda-vissza úton, az üdülő terület utcáin zajlik.

Nevezés:

Előnevezés  05.01- től a www.sportorigo.hu nevezési rendszerén, helyszíni nevezéssel a versenytorony mellett felállított sátorban NEVEZÉS felirat alatt. A versenyiroda 2023. július 28-án 17:30 és 19:30 között,  július 29-én  7.00 órától 17.30-ig van nyitva.  Helyszíni nevezést korlátozott számban 08:00-óráig.

Nevezési díj:

Július 24-ig: 2. 000 Ft,

Helyszíni nevezés 4.000 Ft.

Depózás: 

A versenyzők 8:20-8:50 között tudják elhelyezni a kerékpárjaikat a központi tárolóban a rajtszámuknak megfelelően kijelölt helyen, elvinni 12:30-13:30-ig lehet.

Díjazás, eredményhirdetés:

A futamban indulók részére eredményhirdetés nem lesz, de minden célba érkező emlékérmet kap!  Eredményeik  láthatóak lesznek a helyszínen a hirdető táblán, illetve a versenyről készült fotókkal együtt honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Hivatalos tudnivalók:

A nevezéssel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségükre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételeinek.

A kerékpáron a bukósisak használata kötelező! Amennyiben a gyermek még nem úszik biztosan, de szívesen versenyezne, tud indulni, szülővel, testvérrel, baráttal együtt, ahol lehet deszkát, úszógumit etc. használni.

Időmérés:  Sárga EvoChipes ,aki nem rendelkezik saját chippel, úgy 1000 Ft bérleti díj ellenébent tud bérelni a versenyirodán. melyet a bal bokára kell az egész verseny folyamán helyezni .

Információk:
Előzetesen: czenczpeter@gmail.com

A helyszínen  a versenyiroda sátorban INFORMÁCIÓ kiírás alatt.

WC: A céltorony déli oldalán, onnan 60m-re.

Öltözés az információs sátor két oldalan felállított sátrakban. Zuhany: a szabadstrandokon 

MTSZ versenykiírás letölthető