Aquabike

Időpont:

2024 július 27. szombat

Fadd-Dombori, kajak- kenu pálya céltorony

Ha szeretsz úszni és kerékpározni, de valamilyen oknál fogva futni nem tudsz, vagy nem akarsz próbáld ki az AQUABIKE-t a Sportolna Triatlon Fesztivál sprint versenyének keretén belül .A kerékpározás után befejezik a versenyt!

Táv: 

750 m úszás, 19 km kerékpár

 

Rajt időpontok:
  • 15:00 – Összes férfi együtt rajtól
  • 15:13 – Összes nő együtt rajtól

Figyelem : A rajt időpontja 07.24- ig az indulók létszámának függvényében változhat.

Rajt helyszíne:
Fadd-Dombori szabad strand, a versenyközponttól keleti irányba 300 m-re. 
Bemelegítést lehet a vízben végezni, azonban a rajt előtt 15 perccel meg kell jelenni a parton kijelölt ellenőrző helyen.
 
A rajthelyhez történő bemenetel előtt a parton elhelyezett időmérő szőnyegén kötelező az áthaladás, ellenőrzés céljából.
 
Technikai tájékoztató:

Rajt előtt 10 perccel az úszás rajtjánál kijelölt helyen.

Úszás

A Duna holtág mély, várhatóan 24-26 C-s vízében bójákkal kijelölt pályán zajlik.

A rajt az utóbbi évektől eltérően mély vízből történik- a partra merőleges, a folyó mederrel párhuzamos irányba. A  start vonalat két egymástól 100 méterre lévő vascölöpre kifeszített kötél fogja jelezni.

A rajt vonalat jelző kötél mögött a mély vízben kell felsorakozni és az indítást jelző duda jelre lehet elkezdeni az úszást!   Az első egyenes 475 méter megtétele után 90 fokkal balra kell fordulni,megkerülve az ott található nagy bóját. Úszni tovább 50 m-t, majd ott ismét 90 fokkal balra fordulva 225 métert haladva  jobbra fordulva kiúszni a vízből a depó előtt elhelyezett vas rámpához.

A vízből depó előtt elhelyezett  vas  rámpán kell kijönni.

Javasolt előzetesen a kijövetelt gyakorolni, mert csúszik a rámpa!

Kerékpár: 

Jó minőségű sík közúton zajlik Faddig, ott forduló Tolnáig, majd vissza a versenyközpontba.  

Figyelem, a közút 16.45 óráig kerül teljes lezárásra, utána csak részlegesen.

A depóból kijőve, illetve oda visszatérve keskeny, helyenként kátyús az út, itt fokozott figyelem szükséges!

A bolyozás megengedett, fejvédő használata kötelező!

Cél:

A depó bejárata előtt lévő chip szőnyegen áthaladva történik a hivatalos időmérés. Ezen a szőnyegen tolva szabad áthaladni a kerékpárral. A triatlon mezőnytől a vonaltól- a pálya bal oldalán- néhány bójával elválasztásra kerülnek a Aquabike célba érkezői.

Nevezés:

Előnevezés  06.01- től a www.triatlon.hu nevezési rendszerén, helyszíni nevezéssel a versenytorony mellett felállított sátorban NEVEZÉS felirat alatt. A versenyiroda 2024. július 26-án 17:30 és 19:30 között,  július 27-én  7.00 órától 17.30-ig van nyitva.  Helyszíni nevezést korlátozott számban legkésöbb a futam előtt 60 perccel tudjuk elfogadni. 

Nevezési díj:

07.01-ig: 10 000Ft

07.24-ig: 12 000Ft

Helyszínen: 16 000 Ft

Depózás:

A kerékpárokat 13.45-től 14.55-ig a 4 jegyű rajtszám utolsó három szemjegyének megfelelő helyre lehet elhelyezni, elvinni várhatóan 16.45 után 17:30-ig.

Díjazás, eredményhirdetés:

A  eredményhirdetése  17.30-kor lesz a kajak-kenu céltorony mellett kijelölt helyen. Külön értékeljük a nemeket, a felnőtt valamint a senior korosztályokat.  Az eredmények láthatóak lesznek a helyszíni hirdető táblán illetve a versenyről készült fotókkal együtt honlapunkon és facebook oldalunkon.

Hivatalos tudnivalók:

 A regisztrációval minden induló elfogadja a szervezők szabályait . Ezzel a versenyzők elismerik, hogy saját felelősségre indulnak a versenyen, és egészségi állapotuk megfelel a versenyen való részvétel feltételének.

A versenyen a kerékár útvonal  a forgalomtól elzárt területen zajlik, azonban kérjük a fokozott odafigyelést és a KRESZ szabályainak betartását.

 
Információk:www.sportolna.com
Előzetesen: czenczpeter@gmail.com

A helyszínen  a versenyiroda sátorban INFORMÁCIÓ kiírás alatt.

WC: A céltorony déli oldalán, onnan 60m-re.

Öltözés az információs sátor két oldalan felállított sátrakban. Zuhany: a szabadstrandokon 

MTSZ versenykiírás letölthető