1985.ben alakult meg a német orvosok és gyógyszerészek triatlon egyesülete a bajorországi Hanauban. Elnöke dr.Martin Engelhardt kitűnő triatlonista volt. Tagjai között úgy a női mint a férfi versenyző világszínvonalú sőt profi versenyzők voltek. Németország legerősebb és legjobban szervezett triatlon egyesületét alkották. Andit meghívták első Svájcban rendezett világbajnokságra amit korosztályában meg is nyert..

1990- ben megalakult az International Medical Triathlon  Association így a német bajnokság nemzetközi  lett mi magyarok is nevezhetnek. Így jött az elhatározás hogy Andreával elutaztunk Niedernbergbe (Aschaffenburg város mellet) melykb.1000 km.autóutat jelentett. Andi kényelmesen elhelyezkedett és mesélt szinte szünet nélkül érdekes történeteket a triatlon, öttusa (az 1988-ban olimpiai bajnok csapat keretorvosa is volt) no meg a szakmánk világából. A kilométerek észrevétlenül fogyjak és már meg is  érkeztünk.A későbbiekben is együtt utaztunk csaknem évente különböző helyszíneken rendezett versenyekre a klasszikust idézve állandó tettestársak lettünk.

Andi nagyon kellemes,szórakoztató utitárs volt. Többek között részt vettünk a brutálisan a kemény hegyi triatlonon Seefelden ( Tirol)ahol világnagyságokkal egy mezőnyben versenyeztünk..

A 91 évi kezdt után csatlakozott dr.Nagy István és dr.Sipos Péter Egerböl, így már csapatunk is volt.

Egy Niedernburgi.. versenyen a németek mögött második helyen végeztünk. Később elutaztunk az orvos-egészségügyi világjátékokra különböző helyszínekre ahol úszásban,triatlonban jómagam párbajtőr vívásban szerepeltünk sikeresen.Andrea sokoldalú un.all round sport lady volt több bajnokságot szerzett orvos sífutó világbajnokságokon. szabad stílusban 25 klasszikusban 55 km.-t kellett teljesíteni. Magyarországon is rendeztünk orvos-gyógyszerész triatlon versenyeket Nagyatádon Zalaegerszegen és Budapesten,ahol Andi valamennyi versenyén győzött korcsoportjában. Színes,kultúrált,szeretetre méltó egyéniség volt..

Sajnos most a betegség győzte le.Már bizonyára az égi országúton kerékpározik.
Drága Andrea! Nagyon fogsz hiányozni.Isten veled. Nyugodj békében.