Szia Andrea!

Az elmúlt közel negyven évben rengetegszer kezdtem ezzel megszólítással beszélgetésünket telefonon vagy személyesen.

A 90-es évek elején sokat segítettél nekem a hazai, de főként a nemzetközi ügyek intézésében. Ennek okán a munkahelyváltozásaidat aktívan követtem, mivel sokszor ott találkoztunk.  Itthon és külföldön is nagyon elismert voltál sport eredményeid, nyelvismereteid, tudásod és segítő készséged miatt.

A hazai triatlon életbe a hőskorban bekapcsolódtál, jó eredményeket elérve. Büszkévé tesz, hogy a SporTolna volt a kedvenc triatlon versenyed, melynek a kezdetektől az elmúlt évi betegséged kialakulásáig indulója voltál.

A triatlon sportág fellendítésében kiemelkedő a szereped!  A három Lacival karöltve –Dr Emhő Európai Triatlon Szövetség, Dr Póka orvos eb-k, vk-k,ob-k, Baranyai női triatlon- sokat dolgoztatok. Nagy örömmel és odaadással végezted az Öttusa és a Triatlon válogatott keretorvosi munkádat. A sportkórház sportorvosaként is folytattad ezt a lelkiismeretes munkát.  Hálával és köszönettel tartozunk Neked!

Megtiszteltetés számomra, hogy közel engedtél magadhoz, nem volt titkunk egymás előtt.

Az elsők között az elmúlt év tavaszán velem tudattad súlyos betegségedet. Orvosként előre láttad mik lesz a betegséged lefolyása, ezzel reálisan szembe néztél, nem kértél a sajnálkozásból, talán ezért is állapotodat mindvégig nem akartad nyilvánosságra hozni. Csodáltalak, hogy közérzeted romlása ellenére, erős tudtál lelkileg maradni. Rendszeresen beszámoltál gyógykezeléseidről, állapotod okozta nehézségeidről. Ezen beszélgetéseink a helyzethez képest humorral öveztük. Pl. kis mama ruha, paróka vásárlásod. A mozgással szinte a végsőkig nem hagytál fel, hiszen az az életed.

Elnyűhetetlennek véltelek. Sok balest ért, volt, hogy kamion ment át a testeden, de mindent túléltél. Olyan vagy mint a macska, szoktam veled viccelődni.

Rengeteg sportágat űztél magas szinten, amelyekben sok barátra leltél.

Mindent alaposan megterveztél, ne maradjanak elvarratlan szálak, miután eltávozol közülünk.

Ezekben a számodra végzetes utolsó napokban az előzetesen elküldött ereklyéid egy részén túl, kérésemre összegezted életutadat.

Nagyon fogsz hiányozni, de az vigasztal, hogy találkozunk mi még!

Viszlát Andrea

Péter