A Magyar Triatlon Szövetség idén is támogatást nyújtott az Aquakid futamoknak, melyek kifejezetten a 12 év alatti gyermekek számára van szervezve. Az eseménysorozat lehetőséget kínál a legfiatalabbak számára, hogy kipróbálják képességeiket rövidebb úszás- és futás távokon, miközben hivatalos versenykörülmények között mozognak.

 

Az Aquakid futamok elsősorban olyan ifjú sportolók számára kerülnek megrendezésre, akik még nem vettek részt egyéni triatlonversenyeken, és nem rendelkeznek versenyengedéllyel. Minden résztvevő éremmel jutalmazva érkezik célba, azonban a versenyeken nem tartanak eredményhirdetést, így a hangsúly inkább a részvételen és a sport iránti szereteten van.

 

Ezen eseménysorozat célja, hogy elősegítse a fiatalok sport iránti érdeklődését és részvételét, valamint kiemelje a mozgás örömét és fontosságát már korai életkorban. Az Aquakid futamok révén a gyermekek lehetőséget kapnak arra, hogy barátságos és támogató környezetben tapasztalatokat szerezzenek a triatlon világából, mégpedig oly módon, ami ösztönzi őket a további sporttevékenységek folytatására.

 

Összességében az Aquakid futamok a fiatal triatlonosoknak szóló izgalmas események, melyek segítenek elterelni a figyelmet a versenyzés szorongásáról, és inkább a sport örömére és az egészséges életmódra összpontosítanak.

 

A támogatóink ajándéka: nagy felbontású fotók az eseményről!
Ingyen letöltheted a célban-, illetve a verseny különböző helyszínein készült képeket.: Regisztráció
Fotók:
Urbán Orsolya
Bellus Áron